Om mig

Under hela min uppväxt har jag fått ”lära genom att göra”. Detta sätt att lära har kommit att prägla hela mitt liv och jag har, när jag tänker tillbaka, hunnit med att ”göra” en hel del.

Genom hela livet har jag haft män och kvinnor som tränar som mina förebilder. De har inspirerat mig till att själv utveckla mig inom hälsa och träning. Ledordet har alltid varit; ”Låt inte din kropp hindra dig från att göra saker. Ta hand om den och gör desto mer”.

Ovanpå har jag ett enormt intresse av att vilja förstå hur allting i kroppen fungerar.

Jag växte upp i en aktiv och hälsomedveten familj, i en liten by i Skåne som heter Skåne Tranås, strax norr om Tomelilla.

Mina föräldrar har alltid motiverat och uppmuntrat mig och mina syskon till att börja träna. För min del var det fotboll som gällde. Gärna så ofta som möjligt och jag älskade verkligen det. Jag har alltid haft koncentrationssvårigheter p.g.a. det en hel del rastlöshet i min kropp som jag var tvungen att göra mig av med. Fotbollen blev lite grann min räddning. Jag spelade som bäst i division 4 för Tomelilla IF. Efter det gick jag över till att satsa på sprint inom friidrott. Denna satsning ledde ända upp på elitnivå tillsammans med de snabbaste jämnåriga sprinterlöparna från Skåne.

Under just den här tiden lärde jag mig väldigt mycket om min egen kropp. Jag lärde mig kroppskontroll. Under hela denna tiden i livet var jag även PT och intresset hade växt sig starkt i att lära ut allt som hade med träning att göra.

Faktum är dock att det var först långt i efterhand som jag verkligen förstod hur stor nytta jag hade av mina egna träningserfarenheter när jag tränade andra.

Min egna satsning tog slut efter ett helvetiskt hårt träningsläger på UCLA i  Los Angeles  USA, där vi under hela lägret tränade på samma nivå som världseliten.

Skadorna blev för svåra och jag tvingades lägga ner min satsning…

Men i och med att jag nu ändå var väldigt vältränad och dessutom en obotlig tävlingsmänniska, började jag istället prova på Athletic Fitness. Detta är en form av bodybuilding och här sattes nu mina kunskaper inom kost och träning på stora prov. Jag hade dock hjälp av fantastiska personer runt omkring mig som jag kunde rådfråga om allt.

Men efterhand tog jobbet på SATS överhanden. Detta gjorde dock inget då det även här fanns otroligt bra kollegor som verkligen visste vad de pratade om. Jobbet på SATS pushade mig till att alltid jobba hårt och göra sitt bästa. Aldrig ”nöja sig” och bli bekväm och slutligen således stoppa sin personliga och professionella utveckling. Det är ju så lätt hänt att det blir så, så detta stöd från SATS har verkligen varit nyttigt för mig som person.

All denna kunskap och alla dessa insikter jag fått genom livet låg till grund nu när jag startade JS Massage & Hälsa. Jag kände så starkt att jag nu vill skapa mig ett företag som genomsyras av en vision om att skapa en smärtfri vardag och förebygga skador hos gemene man och kvinna.

Företagets samlade vision landande i sloganen:

”En öm muskel är ingen frisk muskel”.

Men det kan jag råda bot på!

IMG_0438
IMG_0439
IMG_0441
IMG_0443